Visbeen wil nog groener

617

De Visbeen Transportgroep in Nieuwe Tonge wil als houder van een Lean and Green Award nog meer brandstof besparen en de CO2 uitstoot verder verlagen. Daarvoor gaat het transportbedrijf een samenwerking aan met Fleet Consultancy by Scania.

Visbeen wist al met een betere beladingsgraad, dankzij de inzet van Eco-combi’s, en brandstofbesparing als gevolg van Het Nieuwe Rijden groener te rijden. De volgende stap in het proces is de samenwerking met Fleet Consultancy by Scania.

Rijgedrag
Fleet Consultancy by Scania zorgt er voor dat de chauffeur zich nog bewuster wordt van zijn eigen rijgedrag. Met kleine aanpassingen en tips van de coach of Visbeen wil nog groenermentorchauffeur wordt het rijgedrag blijvend veranderd. Aangezien Fleet consultancy zich richt op een gedragsverandering is het belangrijk dat er binnen de hele organisatie voldoende draagvlak bestaat. Chauffeurs wordt immers gevraagd om hun gedrag te veranderen. Steun vanuit de organisatie is heel belangrijk voor een chauffeur. Fleet Consultancy zorgt voor de implementatie van het project en zal ook deze processen binnen Visbeen ondersteunen.

Dagelijkse kunnen de chauffeurs in een online Driver Coaching Portal zien hoe ze hebben gereden, maar ook kunnen ze ‘Excellence the Game’ spelen.  Toegang tot internet (waar ook ter wereld) is hiervoor voldoende. Fleet Consultancy wordt bij Visbeen uitgevoerd met het reeds aanwezige Transics fms-systeem en er zijn geen investeringen in hardware of aanpassingen in de voertuigen noodzakelijk. Groot voordeel is dat bedrijven met gemengde wagenparken ook in Fleet Consultancy worden betrokken. De onlangs afgeleverde Scania V8 Euro 6 trekkers draaien ook in het project mee.

Visbeen
Visbeen is gespecialiseerd in dagelijks vers- en koeltransport. In totaal telt het bedrijf circa 175 medewerkers, 100 reefercontainers, 120 trekkers, 25 huckepack trailers en 250 temperatuurgecontroleerde trailers. Dagelijks zijn er bovendien tussen de 50 en 100 charters voor Visbeen onderweg. (Bron: Scania)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter