Record: Viking River Cruises doopt tien schepen tegelijk

867

De Amerikaanse rederij Viking River Cruises heeft tien gloednieuwe riviercruiseschepen gelijktijdig ten doop gehouden. Vier aan de kade bij Passenger Terminal Amsterdam (PTA), zes op scheepswerf Meyer in Rostock (Duitsland). De doop van de schepen was goed voor een vermelding in het beroemde Guinness World Records.

viking1Viking River Cruises is de grootste rederij ter wereld op het gebied van riviercruises. De onderneming verzorgt luxe reizen in alle delen van Europa, inclusief Rusland en Oekraïne, maar ook in China, Zuid-Oost Azië en Egypte.
Aan de Amsterdamse Piet Heinkade werden de Viking Aegir, Bragi, Embla, Skadi, Odin en Freya feestelijk gedoopt. Via een satellietverbinding zagen de gasten in Amsterdam hoe zo’n 600 kilometer oostelijk in Rostock een soortgelijke plechtigheid plaatsvond met de schepen Tor, Var, Rinda, Forseti, Atla en Jarl. De nieuwe schepen van Viking zijn maximaal 135 meter lang en bieden plaats aan 190 gasten.

Dertje Meijer, algemeen directeur van Haven Amsterdam, verrichtte de doop van de Viking Bragi. ‘Viking River Cruises is een grote speler in de riviercruisemarkt en een vaste gast in onze haven. Ik ben er trots op één van deze fraaie riviercruiseschepen te mogen dopen.’

Net als de zeecruises zitten ook de riviercruises in Amsterdam in de lift. Was 2012 al goed voor een record van 1382 calls, dit jaar zullen er naar schatting 1500 aanlopen zijn. De afgelopen vier jaar is het aantal riviercruiseschepen in de hoofdstad met maar liefst vijftig procent toegenomen. Ook Zaanstad en de rest van Noord-Holland mogen zich in een groeiend aantal riviercruiseschepen verheugen.