Viking River Cruises doopt negen cruiseschepen in Amsterdam

1504

De Amerikaanse rederij Viking River Cruises heeft in Amsterdam negen gloednieuwe schepen gelijktijdig gedoopt. Zeven andere Viking Longships worden binnen 24 uur gedoopt in Avignon (Frankrijk). Daarmee hoopt Viking River Cruises op een vermelding in het Guiness Book of Records.

Aan de kade van de Passenger Terminal werden de Longships Viking Baldur, Magni, Alsvin, Bestla, Delling, Eistla, Gullveig, Ingwi en de VikingLif gedoopt. De nieuwe schepen van Viking zijn Viking River Cruises doopt negen schepen in Amsterdammaximaal 135 meter lang en bieden plaats aan ongeveer 180 gasten.

Een jaar geleden doopte Viking tien nieuwe riviercruiseschepen gelijktijdig. Vier aan de kade bij Passenger Terminal Amsterdam (PTA), zes op scheepswerf Meyer in Rostock (Duitsland). De doop van de schepen was toen goed voor een vermelding in het beroemde Guinness Book of Records.

Trots
CEO Dertje Meijer van het Havenbedrijf Amsterdam is trots dat Viking in Amsterdam de schepen heeft toegevoegd aan haar vloot. ‘We verwelkomen deze schepen met haar passagiers hier graag vaak. Amsterdam is een populaire bestemming als begin en eindpunt van de Rijn/Donau route. Riviercruiseschepen leveren een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van Amsterdam. Jaarlijks bedragen de bestedingen vanuit de rederijen en haar passagiers circa 35 miljoen euro en de riviercruisevaart zorgt voor ongeveer 1.100 arbeidsplaatsen in Amsterdam.’

Dit jaar verwacht de Amsterdamse haven meer dan 1600 riviercruise schepen met in totaal meer dan 375.000 passagiers die Amsterdam en de regio bezoeken. Deze passagiers zijn belangrijk voor de economische ontwikkeling van de stad en voor de werkgelegenheid in de toeristische sector.

Grootste rederij
Viking River Cruises is één van de grootste rederijen ter wereld op het gebied van riviercruises. De onderneming verzorgt luxe reizen in alle delen van Europa, inclusief Rusland en Oekraïne, maar ook in China, Zuidoost Azië en Egypte. In Amsterdam stijgt het aantal calls van Viking de laatste jaren sterk. In 2013 kwam Viking in totaal 193 keer naar Amsterdam en voor 2014 worden bijna 270 calls verwacht. Verder heeft Viking vorig jaar ook al tien nieuwe schepen in Amsterdam gedoopt. (Bron: Havenbedrijf Amsterdam)

Volg TotaalTrans op Twitter