Vijftig vrachtwagens verzamelen zich langs de A1 voor actie

456

Ongeveer vijftig vrachtwagens hebben zich inmiddels op een parkeerplaats bij de IKEA langs de A1 bij Hengelo verzameld voor langzaamacties op de snelweg. De acties moeten volgens de organisatoren vanaf 15:00 uur anderhalf uur lang het verkeer behoorlijk hinderen.

De initiatiefnemers riepen in sociale media op actie te voeren op de A7 bij de grens met Duitsland. Ook zijn er oproepen verschenen om actie te voeren op de A28/A37 bij de TLN distantieert zich van Landelijke protestdag op 7 maartgrensovergangen Coevorden, Schoonebeek, Zwartemeer en Ter Apel. Verder worden er acties verwacht op de knooppunten Galder , Gorinchem, Rottepolderplein en Azelo , bij het brugrestaurant boven de A4 bij Nieuw Vennep, op de A2 bij Rosmalen, op de A1 en A50 bij Apeldoorn. Bij Rotterdam wordt verzameld bij de Ikea in Barendrecht om vervolgens naar de Heinenoordtunnel in de A29 te rijden.

De politie benadrukt dat het blokkeren van wegen niet is toegestaan. De doorstroming en de veiligheid van het verkeer hebben een hoge prioriteit. (Bron: VID)

Lees ook:
Landelijke actiedag truckers moet voor chaos zorgen (+ video)
EVO paraat tijdens protestacties
TLN distantieert zich van landelijke protestdag op 7 maart

Volg TotaalTrans op Twitter