Vijftien miljoen voor innovatie in de logistiek

618

DEN HAAG – Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt vijftien miljoen euro beschikbaar voor innovatie in de logistiek. Dat heeft Lidewijde Ongering, directeur-generaal Bereikbaarheid van het ministerie, bekend gemaakt tijdens het congres ‘Mapping the Future of Logistics’ in Rotterdam. De extra financiering gaat naar onderzoek binnen het TKI Logistiek en naar de uitvoering van logistieke pilots door Connekt.

Vijftien miljoen voor innovatie in de logistiekVolgens Ongering zijn de verwachtingen voor het goederenvervoer buitengewoon positief, mede dankzij de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. De overslagcapaciteit wordt ruim verdubbeld. Dat creëert kansen. Zij benadrukte ook dat de krachten moeten worden gebundeld om écht te kunnen innoveren. Er is dus ook een rol weggelegd voor de overheid.

Slimme oplossingen

Naast de extra vijftien miljoen euro die onder regie komt van het Topteam Logistiek, is inmiddels gestart met de vereenvoudiging van wet- en regelgeving en wordt fors geïnvesteerd in infrastructuur en bereikbaarheid. Ook is er aandacht voor slimme oplossingen om de goederenstromen nog duurzamer en efficiënter af te handelen. Ongering verwees onder meer naar de inrichting van corridors naar het achterland, synchromodaal transport en snel en papierloos vervoer via digitalisering. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief