Vijf Volvo’s voor Jan van Dam Machine Transport

598

OUDEWATER – Jan van Dam Machine Transport, gevestigd in Oudewater, heeft het wagenpark verrijkt met vijf nieuwe Euro 6 Volvo-trucks: twee Volvo FH 460 6×2 trekkers met voorloopas, twee Volvo FH 460 low-deck volumetrekkers en een Volvo FM 500 trekker die is uitgerust met een 100 ton/meter autolaadkraan.

Vijf Volvo’s voor Jan van Dam Machine TransportJan van Dam heeft zich in de afgelopen 25 jaar gespecialiseerd in het transport van machines, zowel nationaal als internationaal. De branches waarin Jan van Dam actief is, zijn onder meer de metaalsector, foodsector, staalindustrie en technische bedrijven. ‘We willen ons onderscheiden met onze opgebouwde expertise en knowhow, maar zeker ook met onze mensen en het gespecialiseerde materieel’, verklaart directeur Jan van Dam.

Veiligheid

‘We wilden, gezien de steeds strenger wordende milieueisen, een flink deel van ons wagenpark vervangen. Daarbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Hoewel het wagenpark bestaat uit bijna alleen maar Volvo-trucks, hebben we gekeken naar de economische waarde en het te verwachten rendement van de voertuigen. Uiteindelijk hebben we wederom gekozen voor Volvo Trucks. Het was feitelijk een bevestiging van datgene wat we de afgelopen jaren hebben ervaren. Het veiligheidspakket van Volvo is uniek. Het is voor ons een belangrijke kernwaarde, ook naar onze opdrachtgevers.’

Fuel Advice

‘Daarnaast heeft Volvo met Fuel Advice een unieke dienst waarmee het rijgedrag van onze chauffeurs wordt gevolgd. En hoewel de omstandigheden verschillend zijn, bij breedte-, lengte- en zwaar vervoer kun je met de rapportage uitstekend het rijgedrag analyseren. Het maakt de chauffeur bewuster en helpt hem bij het uitvoeren van zijn taak. Ons accent ligt op de kwaliteit van het transport, daar heb je goede bedrijfsmiddelen voor nodig. De nieuwe Volvo FH heeft bovendien de juiste uitstraling voor ons werk en is erg comfortabel. Met deze voertuigen zetten we in op vernieuwing in de breedste zin van het woord. Dat doen we met onze partner Van Dijk Trucks.’

Jan van Dam

Het familiebedrijf is opgericht in 1901 en is door de jaren heen overgegaan van vader op zoon. Vanaf 1962 legde men zich toe op transport en olie- en kolenhandel. Het bedrijf werd in november 1989 opgesplitst. Jan van Dam specialiseerde zich in het speciaal- en machinetransport en startte met vier trucks. Met de bedrijven Jan van Dam Machine Transport, Jan van Dam Global Machine Logistics en Ter Horst Machine Transport wordt een totaal logistiek concept inclusief warehousing geboden.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief