Vijf Volvo FH 460 Globetrotter trekkers voor AB Texel

705

Transportonderneming AB Texel Groep heeft onlangs vijf Volvo Globetrotter FH 460 trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het transport van agrarische producten zoals aardappelen.

Algemeen directeur Dennis Wetenkamp van AB Texel verwacht van de nieuwe Volvo FH veel op het gebied van de brandstofefficiency, veiligheid en kwaliteit. ‘We hebben bij deze Volvo FH gekozen voor een midlift-as. Hierdoor kunnen we onze klanten een optimaal laadvermogen bieden en bereiken we een uitstekende aslast-configuratie.’

Brandstof besparen
De nieuwe Volvo FH-trekkers zijn voorzien van een midlift-as waardoor de gewichtsverdeling optimaal is. Bovendien hebben de trucks Fuel Advice. Deze service helpt transportbedrijven Vijf Volvo FH 460 Globetrotter trekkers voor AB Texelbij het verlagen van hun brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transportbedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies aan de chauffeur. Het transportbedrijf coacht zelf de chauffeur met behulp van een Fuel Advice rapport waarin rijstijl, brandstof en advies staat vermeld. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot 5%.

Bovendien laat AB Texel alle chauffeurs een Volvo Expert Training volgen. Deze training is gericht op zuinig en veilig rijden. De chauffeur leert optimaal om te gaan met de technieken van zijn nieuwe Volvo-truck.

Over AB Texel
AB Texel beschikt over een wagenpark dat is ingericht voor het transport van losgestorte agrarische producten zoals aardappelen, meel en mengvoeders. AB Texel heeft vestigingen in diverse Europese landen. Het wagenpark bestaat uit 450 trekkende eenheden en 800 opleggers.

AB Texel en Volvo Trucks verkennen momenteel gezamenlijk de mogelijkheden voor een LNG-traject. Hierbij wordt onderzocht of deze alternatieve brandstof past binnen de werkzaamheden van AB Texel. (Bron: Volvo)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter