Vijf DAF Trekkers voor Graaco

437

Vijf DAF Trekkers voor Graaco

COEVORDEN – Verkoper Reinder Dorenbos van Sent Waninge heeft onlangs vijf DAF trekkers overhandigd aan directeur Ben Blog van Graaco. De chauffeurs van Graaco in Coevorden hadden een belangrijke stem bij de keuze van het vernieuwde wagenpark, en kozen voor het merk DAF.

Graaco is een logistieke dienstverlener en heeft 60.000 m2 aan warehouses, en een totale oppervlakte van ruim 200.000 m2 waar de goederen worden afgehandeld. Zij werken met ruim veertig vaste medewerkers en ‘landen specifieke’ vervoerders.

GrainTerminal

Graaco is een belangrijke transportaanbieder in de sector food en feed gerelateerde producten. Dichtbij de Euroterminal, de water en spoorwegen in Coevorden verzorgen zij het transport naar vaste klanten in vooral Scandinavië, de Benelux, Oost-Europa en Duitsland. Eind 2013 heeft Graaco de ‘GrainTerminal’ geopend, die rechtstreeks verbonden is met het Nederlandse en Duitse spoorwegnet. In deze terminal kan circa 18.000 ton aan graanproducten worden opgeslagen om vervolgens just-in-time bij de ontvangers in de Benelux en Duitsland te worden afgeleverd.

DAF XF 460 FT Super Space Cab

De vijf DAF XF 460 FT Super Space Cab trekkers zijn uitgevoerd met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en MX Engine Brake. Daarbij zorgen de side-skirts, spoilers en fenders voor een extra reductie van het brandstofverbruik en CO2-uitstoot met tien procent. De ruime Super Space Cab cabine heeft onder meer een Luxury Air chauffeurstoel met luchtvering, koellade van 42 liter, standverwarming, automatische temperatuurregeling (ATC), Electronic Vehicle Stability Control (VSC) en de DAF Driver Performance Assistant (DPA). Voor de veiligheid van de chauffeur en de lading is er het unieke DAF Night Lock. (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief