Vietnamese zeelui schreeuwen om hulp (+ video)

390

Vietnamese zeelui schreeuwen om hulp (+ video)Alleen verrot voedsel, te weinig en vervuild water, geen medicijnen en vijf uur per dag elektriciteit. De Vietnamese bemanning van het zeeschip Sea Eagle van de failliete rederij Vinashin Ocean Shipping Company (Vinashinlines), proberen via een video aandacht te vragen voor hun moeilijke omstandigheden aan boord.

De bemanning heeft al achttien maanden geen salaris meer ontvangen en de Sea Eagle ligt nu al vijf jaar aan de ketting in Chinese wateren. Het schip is een van de zes gestrande schepen van Vinashinlines.

Metalen en roest
Een bemanningslid zegt op de video dat het niet langer zo kan doorgaan aan boord van het schip. ‘De voorraden die we hier krijgen zijn vaak al over de datum en het water is zo vervuild met metalen en roest, dat we het eerst zelf moeten filteren. We weten dat Vinashinlines in moeilijkheden verkeert, maar zo kan het niet langer. Wij roepen onze minister van Transport op om zijn best te doen betere voorwaarden voor de rederij te scheppen zodat de schepen die niet meer varen verkocht kunnen worden.’

twitter