Vier DAF XF Euro 6 trekkers voor Hoogendoorn Transport

764

Vier DAF XF 460 FTG Space Cab trekkers zijn onlangs door Gert de Jong, Accountmanager bij BEST Trucks Barendrecht, overhandigd aan Cor Hoogendoorn, mede-eigenaar van Hoogendoorn Transport in Rotterdam-Botlek. De vier trekkers worden ingezet voor het transport van containers vanuit de havens in Rotterdam naar klanten in Nederland.

De vier DAF XF Space Cab trekkers zijn uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een handgeschakelde versnellingsbak met direct drive, dagverlichting met aan elke zijde vier led’s Vier DAF XF Euro 6 trekkers voor Hoogendoorn Transportgeïntegreerd in de koplampen, en elektrisch verwarmde hoofdspiegels en groothoekspiegels. Voor de chauffeur is er een Luxury Air stoel met hoge rugleuning en stoelverwarming, ruim 675 liter open en gesloten opbergruimten, de Drivers Performance Assistant (DPA) welke de chauffeur ondersteunt met actuele ritgegevens en tips en het Vehicle Stability Control systeem (VSC) tegen scharen en kantelen. De vloot van Hoogendoorn Transport omvat 19 trekkende eenheden, alle van het merk DAF.

Hoogendoorn Transport
Al ruim 70 jaar is Hoogendoorn Transport de logistieke dienstverlener, waarbij het vooral gaat om het transport van containers met hout, afkomstig uit alle delen van de wereld. Dit omvat onder andere verschepingen, douaneafhandelingen inclusief douane-inspecties en het afgeven van de vereiste gasvrijverklaringen. De start van de onderneming was in Kapelle aan de IJssel, waarna in 1965 de vestiging werd verplaatst naar Krimpen aan de Lek. In de tachtiger jaren is een vestiging in Rotterdam nabij de Van Brienenoordbrug geopend. Dit werd de hoofdvestiging van Hoogendoorn Transport. In de negentiger jaren is de hoofdvestiging verhuist naar de huidige locatie in Rotterdam-Botlek. Hier worden in een op- en overslagruimte van ruim 20.000m2, waarvan 14.000m2 overdekt, de containers met hout gecontroleerd en gestript, gekeurd door de Plantenziektenkundige Dienst en naar diverse klanten in Nederland getransporteerd. Met 36 gemotiveerde medewerkers wordt er gecontroleerd en nauwkeurig toegezien en op de kwaliteit van de binnenkomende houtsoorten, welke daarna met eigen transport worden uitgeleverd. Het onderhoud van de wagens wordt door Hoogendoorn Transport zelf verzorgd. De oude vestiging in Krimpen aan de Lek met ruim 10.000m2 is hier speciaal voor ingericht. (Bron: DAF)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter