Havencoördinatiecentrum Rotterdam verwijdert videowall

595

Het Havenbedrijf sluit vandaag 22 april het Havencoördinatiecentrum (HCC) op de 19de etage van het World Port Center te Rotterdam omdat het ingrijpend wordt verbouwd. De scheepvaart ondervindt geen hinder van de zes maanden durende werkzaamheden. In oktober neemt havenmeester René de Vries het ‘vernieuwde’ HCC wederom in gebruik. Vanwege zijn enorme ‘video wall’ kwam het HCC regelmatig in het nieuws.

De twee ‘video walls’ van twee bij drie meter zijn aan het eind van hun levensduur en moeten vervangen worden. Ze toonden live-informatie van de verkeerssituatie in de Rotterdamse haven. Dat was goed voor het verkeersoverzicht en de coördinatie, maar daar zijn tegenwoordig ook andere hulpmiddelen voor. De vide in het plafond is daarom Videowalls Havencoördinatiecentrum Rotterdam gaan verdwijnenniet meer noodzakelijk. Dit gat was gemaakt voor de meldkamers van de Brandweer en Politie op de 20ste etage. Bij grootschalige incidenten in de haven zou men zodoende over dezelfde informatie beschikken en de communicatie beter op elkaar kunnen afstemmen. Door de ontwikkelingen in de informatietechnologie zijn dit soort kunstgrepen niet meer noodzakelijk. Er komt een nieuw HCC zonder vide en zonder video walls. De extra ruimte die daardoor ontstaat wordt gebruikt ter verbetering van de indeling van het centrum zelf.

Bezoekercommunicatie
De haven van Rotterdam is een van de visitekaartjes van de Nederlandse economie. Ministeries, gemeenten en andere organisaties gebruiken de haven om uiteenlopende gasten te ontvangen. Op deze wijze ontvangt het Havenbedrijf jaarlijks circa 20.000 bezoekers. Een bezoek aan het HCC maakte vaak onderdeel uit van het programma. De twee ‘video walls’ van twee bij drie meter waren uitstekende instrumenten om de begeleiding van het scheepvaartverkeer uit te leggen vanaf het balkon op de 20ste etage en te laten zien hoe druk het is in de grootste haven van Europa. Onder de bezoekers bevonden zich voormalig koningin Beatrix, ambassadeurs, topmanagers maar ook veel studenten uit binnen- en buitenland. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief