Man steelt iPhone in vertrekkende trein (video)

696

Video: Man steelt iPhone in vertrekkende trein Op het Centraal Station van Amsterdam steelt donderdagavond 16 mei een zakkenroller de iPhone van een vrouw. De zakkenroller staat zeer goed op beelden van het station. Heeft weinig met transport te maken, maar de politie vraagt hulp.

De vrouw rent even na acht uur over het perron om haar trein naar Utrecht te halen. Een man die al een tijdje rondhangt op het perron, begint met haar mee te rennen. Hij haalt de vrouw in en stapt voor haar de trein in. Binnen draait hij om, leidt de vrouw af met een handbeweging bij haar gezicht, terwijl hij met zijn andere hand de telefoon uit haar jaszak haalt. De man vlucht naar buiten. De deuren van de trein sluiten direct achter hem. De vrouw beseft meteen wat haar overkomen is, maar omdat de trein al is gaan rijden kan ze niet meer achter de zakkenroller aan.

Uit camerabeelden blijkt dat de man al een tijdje aanwezig was op het station. Hij kijkt in tassen en is duidelijk op zoek naar een slachtoffer.

Herkent u de man? Neem dan contact op met de politie Amsterdam via het tipformulier, of bel de Opsporingstiplijn 0800-6070 (gratis). Als u liever anoniem wilt blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.