Vervoerders over water optimistisch over tweede kwartaal

453

De varende vervoerders zijn optimistisch over het tweede kwartaal van 2014. In het eerste kwartaal steeg de omzet van de varende ondernemers met bijna drie procent. In het eerste kwartaal van vorig jaar was nog sprake van een omzetdaling.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat aantal ondernemers dat denkt dat het economisch klimaat voor hun onderneming gaat verbeteren Vervoerders over water optimistisch over tweede kwartaalgroter is dan een kwartaal eerder. ‘Er wordt door een groot deel van de ondernemers op een hogere omzet gerekend in het tweede kwartaal. Dit gaat  volgens de vervoerders gepaard met iets hogere afzetprijzen. Ook over de personeelssterkte zijn de ondernemers optimistisch. Per saldo denkt ruim vijftien procent van hen dat ze meer personeel inzetten in het tweede kwartaal

Positieve tendens
De omzetstijging bij de zeevaarders lag in het eerste kwartaal van 2014 op bijna vier procent, terwijl de binnenvaartschippers de omzet met een half procent zagen stijgen. De groei van de opbrengsten is ingezet vanaf het tweede kwartaal 2013. Ondanks de grote onderlinge concurrentie, de achterblijvende vrachtprijzen en de overcapaciteit die de scheepvaart parten speelt, blijft de tendens vooralsnog positief. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief