Vervoer reefers speerpunt in beleid van rederij UASC

397

ABU DHABI – United Arab Shipping Company (UASC) heeft 2.000 nieuwe reefercontainers aangeschaft. De rederij is van plan dit jaar nog meer reefers aan te schaffen. Het vervoer van reefers is een van de speerpunten in het beleid van UASC.

UASC koopt 2.000 reefersVolgens UASC moet de aanschaf van de nieuwe reefers de groei en de geografische spreiding van de reeferdiensten verbeteren. Zo moet een nieuwe overeenkomst met Hamburg Süd een betere toegang geven tot de markten in Zuid-Amerika.

Milieuvriendelijker

Gareth Madsen van UASC omschrijft de aanschaf als een mijlpaal in de uitbreiding van de reeferdiensten van de rederij. ‘We investeren continu in meer milieuvriendelijke manieren voor het vervoer van bevroren en gekoelde goederen. De nieuwe reefers verbruiken vijftig procent minder energie in vergelijking met de eerste versie uit 2001.’

De aankondiging van de nieuwe reefers komt na het in de vaart nemen van drie 15.000 containerschepen door UASC. Deze schepen zijn onderdeel van een groot nieuwbouwprogramma van UASC. Deze bestaat uit zeventien containerschepen, elf van 15.000 teu en zes van 18.800 teu. (Bron: UASC)

Meer nieuws over UASC:
UASC doopt eerste voor LNG geschikt megacontainerschip
UASC en Hamburg Süd gaan samenwerken op containerlijnen
CMA-CGM werkt met CSCL en UASC samen in Ocean Three

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief