Verstekelingen aan boord van de Karel Doorman

402

DAKAR – De bemanning van het Joint logistic Support Ship Karel Doorman van de Koninklijke Marine heeft tijdens inspecties van het schip drie verstekelingen aan boord gevonden. De mannen bleken tijdens het havenbezoek in Dakar via de touwen aan boord te zijn geklommen en hadden zich verschanst in onder meer een reddingsboot.

Verstekelingen aan boord van de Karel DoormanHet schip was al op de terugweg na het leveren van hulpgoederen om ebola in West-Afrika te bestrijden. De Karel Doorman deed vervolgens Senegal aan en lag aan een afgeschermde kade in de haven van Dakar, beveiligd door de lokale autoriteiten. De toegang naar het schip werd beveiligd door de bemanning. Dit zijn standaardprocedures. Die worden nu nader bekeken.

Kleren en eten

Aan boord zijn de verstekelingen direct medisch onderzocht. Ze hebben geen verschijnselen van ebola of andere acute medische aandoeningen. Na het onderzoek zijn de mannen gekleed en kregen eten. Het drietal is onder toezicht geplaatst en wordt bij terugkeer in Den Helder overgedragen aan de marechaussee. (Bron: Defensie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief