Verre Oostendienst AEX1 keert terug naar Antwerpen

742

De Verre Oostendienst AEX1, de dienst van China Shipping die enkele jaren terug de Antwerpse haven wekelijks aanliep, komt opnieuw naar Antwerpen. AEX1 loopt momenteel enkel Felixstowe, Hamburg en Rotterdam aan. Antwerpen wordt aan de AEX1-loop toegevoegd ter compensatie van het wegvallen van de AEX2-dienst van Evergreen, Zim en China Shipping, die volgende maand wordt gestaakt.

Verre Oostendienst AEX1 keert terug naar Antwerpen Antwerpen zal wekelijks bediend worden, met als rotatie Shanghai-Ningbo-Yantian-Felixstowe-Hamburg-Rotterdam-Antwerpen-Nansha-Shanghai. Het eerste schip, de Xin Ya Zhou, wordt op 17 juli in Antwerpen verwacht. China Shipping zal voor de dienst zes schepen inzetten van 8.500 – 9.500 TEU, Zim zal voor de dienst drie schepen van 10.060 TEU leveren. China Shipping zal zijn kleinere schepen geleidelijk aan vervangen door eenheden van 10.000 TEU.

China Shipping Agency is tevreden dat het haar hoofdkantoor heeft kunnen overtuigen om Antwerpen opnieuw in de rotatie op te nemen. ‘Wij rekenen op een onverminderde aanwezigheid in Antwerpen, met nog meer mogelijkheden voor het achterland’, zegt Jos van Hasselt, general manager van China Shipping Agency Belgium.

Ook het Havenbedrijf reageert bijzonder tevreden op deze beslissing. ‘Dat een rederij er opnieuw voor kiest om Antwerpen aan te lopen bewijst dat men ook overzees overtuigd blijft van de troeven van de Scheldehaven, die ook voor de grootste containerschepen vlot toegankelijk is. Met deze bijkomende Verre Oostendienst bouwen we bovendien verder aan ons marktaandeel op China’, zegt Eddy Bruyninckx, CEO van het Antwerpse Havenbedrijf.