Verrassingsacties chauffeurs bij distributiecentra Albert Heijn

676

Vrachtwagenchauffeurs voeren vanochtend actie bij vier distributiecentra van Albert Heijn. Het gaat om de distributiecentra in Pijnacker, Zaandam, Zwolle en Tilburg. Met de actie vragen de chauffeurs aandacht voor het vastgelopen cao-overleg. De 140.000 werknemers in het beroepsgoederenvervoer zitten inmiddels al ruim vijf maanden zonder nieuwe cao.

De acties zijn georganiseerd door de vakbonden. Tjitze van Rijssel, onderhandelaar voor CNV Vakmensen, vindt het onbestaanbaar dat de werkgevers in het transport nog altijd vasthouden aan nul procent loonsverhoging. ‘De werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid Verrassingsacties chauffeurs bij distributiecentra Albert Heijnnemen. Ook opdrachtgevers, zoals Albert Heijn, moeten eens goed in de spiegel kijken. Het zijn de chauffeurs die ervoor zorgen dat de schappen telkens weer vol liggen. Zij verdienen, na een aantal magere jaren, een verantwoorde loonsverhoging. Het kan niet zo zijn dat ze met een nullijn worden afgescheept, terwijl intussen alles duurder wordt.’

Actielocaties

Bij de volgende vier distributiecentra voeren de chauffeurs vanochtend actie:
– Pijnacker, Laan van Ruyven 1, actie van 9.00 tot 13.00 uur.
– Zaandam, Hoofdtocht 1, actie van 10.00 uur tot 14.00 uur.
– Zwolle, Galvaniweg 1, actie van 8.00 uur tot 12.00 uur.
– Tilburg, Pegasusweg 1, actie van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Het gaat om een publieksvriendelijke actie, die naar verwachting wel voor enig oponthoud zal zorgen bij de distributiecentra. De chauffeurs krijgen een kop koffie en informatie over het vastgelopen cao-overleg.

Petitie

Later op de dag, tussen 16.00 en 18.00 uur, willen de chauffeurs een petitie aanbieden bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Achtergrond

Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Verder wil de bond aandacht voor betere naleving van de cao, bijvoorbeeld als het gaat om illegale ritten door buitenlandse transportondernemingen. (Bron: CNV Vakmensen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief