Verplichting AIS binnen 48 uur repareren blijft bestaan

1116

De verplichting dat AIS binnen 48 uur gerepareerd moet zijn blijft bestaan. Dat is volgens de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) besloten in het Overleg Nautisch- technische Zaken Binnenvaart (ONTB).

Verplichting AIS binnen 48 uur repareren blijft bestaanDit betekent dat binnenvaartondernemers het schip stil moet leggen als AIS uitvalt. ‘Volgens het ministerie had het bedrijfsleven dit kunnen bedenken toen men instemde met de verplichting van AIS’, schrijft de ASV. ‘Daarbij erkent men wel dat de ASV en de vereniging van grote pleziervaart hier wel constant voor hebben gewaarschuwd, en er dus nooit mee ingestemd hebben. Maar ja, wij waren niet de meerderheid dus daar heeft men niets mee gedaan.’

‘Niet gelukkig’

BLN-Koninklijke Schuttevaer maakte eerder al bekend niet gelukkig te zijn met het voorstel van de Nederlandse CCR-delegatie, om wanneer de AIS stuk is, toe te staan dat deze wordt gerepareerd in de haven van bestemming, mits niet langer dan 48 uur na het optreden van het defect. Schuttevaer vindt dat reparatie door de eigen installateur in de thuishaven moet kunnen plaatsvinden.

Schroefasvet

Overigens heeft de CCR erkent dat biologische schroefasvet wel zou mogen. Dat betekent dus dat schippers hun schroefas niet hoeven af te dichten. (Bron: ASV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief