Verplaatsen Pippi Langkoushuis De Vechthoeve live te volgen

474

Het verplaatsen van het Pippi Langkoushuis De Vechthoeve is vanmiddag live te volgen op internet. Het huis wordt verplaatst vanwege de verbreding van de A1/A6 tussen Diemen en Almere Havendreef. De verbreding is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

Verplaatsen Pippi Langkoushuis De Vechthoeve live te volgenTer hoogte van de Vecht wordt de A1 300 meter zuidwaarts verplaatst en gaat vervolgens via een aquaduct onder de Vecht door. De Vechthoeve, die op deze locatie staat, kan door de verbreding van de A1 niet op de huidige plek blijven staan. Vanwege de hoge architectuurhistorische waarde en de relatie met de vestingstad Muiden en de Vecht wordt het pand in zijn geheel verplaatst naar het terrein van landgoed Hoogerlust langs de Vecht.

Het verplaatsen
De Vechthoeve heeft een nieuwe blijvende plaatfundering gekregen, waarin zeventien nieuwe palen zijn geheid. Het gebouw is, via die nieuwe palen, 2,5 meter opgevijzeld. Vervolgens worden SPMT’s (een klein voertuig, dat wordt ingezet om de zware lasten te verplaatsen) onder het gebouw gereden. Deze dragen het gebouw, waarna de heipalen worden afgekapt. Het gebouw rust dan op de SPMT’s. De SPMT’s rijden (met) het gebouw naar een tijdelijke parkeerplaats op het bestaande terrein. In de Vecht wordt een tijdelijke brug opgebouwd, waarover de SPMT’s naar een ponton in de Vecht worden gereden. Dan varen de pontons richting het zuiden/Weesp, waarna de SPMT’s met gebouw weer over een tijdelijke brug over de Vechtdijk naar de nieuwe locatie op het landgoed rijden. Op de nieuwe locatie zijn inmiddels zeventien nieuwe palen geheid. Het gebouw wordt gekoppeld op deze heipalen. Deze definitieve heipalen nemen de tijdelijke draagfunctie van de SPMT’s over. De SPMT’s kunnen daarna onder het gebouw uit worden gereden en het gebouw wordt naar de gewenste hoogte afgevijzeld. (Bron: RWS)

Volg het verplaatsen van Pippi Langkoushuis De Vechthoeve live

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter