Vermiste kotter Z-85 gevonden

730

URK – De vermiste kotter Z-85 is gevonden. Dat heeft de gemeente Urk meegedeeld. Of daarmee ook de twee vermiste vissers zijn gevonden, is nog niet bekend.

Vermiste kotter Z-85 gevondenDe kotter werd sinds vorige week woensdag vermist. Aan boord bevonden zich vier opvarenden, waarvan twee Nederlanders, één Portugees en één Belg. Twee stoffelijke overschotten werden gevonden en geïdentificeerd. Het ging daarbij om een Nederlandse en Belgische opvarende. Een helikopter trof een reddingsvest aan van de Z-85, eerder werd in het Franse Boulogne-sur-Mer het lege reddingvlot aangetroffen.

Blijven zoeken

De zoektocht naar de vermiste kotter, de Z-85, ging onverminderd door. Dit weekeinde zocht een Engels schip op Het Kanaal en vanuit de gemeenschap van Urk werden initiatieven genomen om via particuliere weg de zoektocht ook na het weekeinde voort te kunnen zetten. Vanaf maandag zochten vier kotters en sonarboten naar de vermiste kotter. De gemeente Urk stelt daarnaast alles in het werk om ook de Nederlandse marine in te kunnen zetten.

Zr. Ms. Luymes

Op verzoek van burgemeester Van Maaren van Urk zette Defensie het marineschip Zr. Ms. Luymes in bij het zoeken naar de vermiste Z-85. De Luymes is een hydrografisch opnemingsvaartuig dat is gespecialiseerd in het maken van zeekaarten. Het marineschip heeft sonarapparatuur aan boord. Het schip vertrok uit Den Helder om de zoekactie naar de vermiste Urker kotter te ondersteunen. De Luymes werd voor deze zoektocht uitgerust met een duiktank en een team marineduikers van de Defensie Duikgroep met de onderwaterrobot REMUS. Een wrak duikteam van de marine staat stand-by voor inzet vanuit Den Helder, voor het geval er iets concreets wordt gevonden. (Bron: Gemeente Urk)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief