Verlies voor Vos Logistics

543

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft vorig jaar 800.000 euro verlies gemaakt. De omzet groeide met twee procent naar 248,4 miljoen euro, de transportvolumes stegen 2,7 procent.

Na een zwak eerste halfjaar liet Vos een krachtig herstel zien in de tweede helft van het jaar. Voor 2014 verwacht Vos Logistics een hogere omzet en verbetering van het resultaat.

Nieuwe klanten
Nieuwe klanten en een uitbreiding van activiteiten bij bestaande klanten liggen ten grondslag aan de volumegroei. De volumegroei geldt voor zowel Cargo als Logistic Vos Logistics maakt 800.000 euro verliesServices. Bij Bulk lagen de volumes lager door de achterblijvende vraag in de petrochemische industrie.

Door de aanhoudende overcapaciteit in de markt, bleven de vrachttarieven in 2013 achter bij de ontwikkeling van de kosten. Dit had een negatief effect op de kwaliteit van de omzet. Daarnaast namen de operationele kosten toe door uitbreiding van warehouseactiviteiten.

Kostenbeheersing
Om de kosten te beheersen, is de vestiging in Italië in 2013 gesloten en is de transportoperatie in Slowakije gestopt. Daar staat tegenover dat de operaties in Polen en Roemenië zijn versterkt. De vervoerscapaciteit voor internationaal transport is in beide landen verder uitgebreid en er is flink geïnvesteerd in training en opleiding van met name Oost-Europese chauffeurs op het gebied van veiligheid, rijgedrag en technische vaardigheden. Daarmee kan Vos Logistics kwalitatief hoogwaardige transportdiensten leveren tegen een concurrerend kostenniveau.

Goed begin
CFO Ben Vos spreekt van een goed eerste kwartaal in 2014. ‘We konden de stijgende lijn van de laatste maanden van 2013 voortzetten. Daarnaast worden ook de effecten van de vorig jaar ingezette kostenbesparingen en efficiencymaatregelen zichtbaar. Ook dat zien we terug in het verbeterde operationele resultaat.’ (Bron: Vos Logistics)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief