Verladers willen rustiger periode voor afsluiting IJsselbrug

438

DOESBURG – Verladersorganisatie EVO wil dat Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de IJsselbrug bij Doesburg in een rustiger periode uitvoert dan nu gepland. In de nu geplande periode vindt normaal meer vervoer plaats, onder meer door landbouwgebonden vervoer, vanwege de oogsttijd.

Verladers willen rustiger periode voor afsluiting IJsselbrugDe IJsselbrug moet grondig worden vernieuwd worden, constateert Rijkswaterstaat na onderzoek  Het betondek van de brug moet worden vervangen. Door de geringe breedte van de uit 1951 stammende brug is een volledige afsluiting noodzakelijk en volgens de planning van  Rijkswaterstaat gebeurt dat in de periode september- december 2015. De preciese tijd wordt bekend gemaakt als de aannemer wordt aangewezen.

Oogsttijd

EVO heeft een dringend beroep gedaan op Rijkwaterstaat, provincie Gelderland en de gemeente Doesburg om de afsluiting van de IJsselbrug bij Doesburg zo kort mogelijk te laten duren. Ook vraagt EVO de overheden om te onderzoeken of afsluiting in een rustige periode kan plaatsvinden. In de nu geplande periode vindt normaal meer vervoer plaats, onder meer door landbouwgebonden vervoer.

Tijdens de afsluiting moeten auto’s gebruik maken van de bruggen bij Westervoort of Zutphen en dat betekent een omreis van 30 kilometer. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief