Verladers willen prijs voor de beste binnenvaartondernemers

588

Verladersorganisatie EVO wil dat er een prijs komt om de beste binnenvaartondernemer te belonen. Algemeen directeur Machiel van der Kuijl van de verladersorganisatie noemde dit tijdens het startevent van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) op maandag 3 februari in Rotterdam.

De beste binnenvaartondernemers moeten door de prijs het goede voorbeelden geven. Een voorbeeld daarbij is volgens Van der Kuijl de ‘Container Liner Shipping EVO en Fenedex gaan samenwerkenAward’ in de zeevaart. Hierbij wint de in de ogen van de verlader, best presterende rederij de prijs. Van der Kuijl denkt dat zo’n prijs  duidelijker maakt wat de klant wil en beloont de prijs binnenvaartondernemers die daar het beste aan voldoen.

Ketenoplossingen
Van der Kuijl sprak op het congres ook zijn respect uit voor voor de oprichting van BLN. ‘Een inspanning die mijn achterban, de gebruiker van de binnenvaart, oftewel uw klant, aanspreekt en aanmoedigt.’

Volgens Van der Kuijl zijn verladers steeds meer op zoek naar ketenoplossingen. En daarin kan volgens de directeur de binnenvaart een belangrijke rol spelen.

Goed functioneren
Vorige week meldde de verladersorganisatie al op dat aanvullende regelingen of wetten die de binnenvaart beter moeten laten functioneren niet nodig zijn. Tijdens een werkbezoek van Tweede Kamerlid Albert de Vries (PvdA) werden genoeg zorgpunten over de binnenvaart gedeeld zoals piekbelasting in de binnenvaart, stokkende sluisbediening en beperkte sluiscapaciteit, maar de rode draad was wel dat verladers door de bank genomen tevreden zijn over wijze waarop de binnenvaartsector nu is geregeld. ‘De markt voor de binnenvaart werkt naar behoren wat door de bank genomen leidt tot betrouwbare en betaalbare dienstverlening.’ (Bron: EVO)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter