Verladers willen onderzoek naar gevolgen van P3-Alliantie

771

Verladersorganisatie Global Shippers’ Forum (GSF) wil een gedegen onderzoek naar de gevolgen van de P3-Alliantie. Secretaris-generaal Chris Welsh van het GSF zei dit op de jaarvergadering van de organisatie in het Amerikaanse Los Angeles.

Het GSF wil dat de Amerikaanse Federal Maritime Commission (FMC) en de Europese Commissie maatregelen nemen om te waarborgen dat de P3-Alliantie de Maersk Line blaast SeaLand in de VS nieuw leven inconcurrentie tussen de containerrederijen niet kan verminderen en geen afspraken kan maken over de prijzen in het containervervoer. Het GSF vreest hiervoor omdat de P3 een dominante positie in het containervervoer krijgt. Ook wijst het GSF op de gevolgen van de P3-Alliantie op de uitbreiding van de G6-Alliantie en de Green-Alliantie.

Concurrentie
De belangrijkste angst van het GSF is volgens Welsh de mogelijke gevolgen voor de marktomstandigheden in het containervervoer. ‘En dan spreken wij voor alle verladers in de wereld. Mocht de P3 er in de huidige voorgenomen vorm komen, dan beïnvloedt dat de huidige markt ernstig. Met als mogelijkheid het elimineren van concurrentie.’

De FMC komt 24 maart met de resultaten van het onderzoek naar de P3-Alliantie. (Bron: GSF)

Volg TotaalTrans op Twitter