Verladers willen einde aan ‘ongefundeerde toeslagen’

428

Verladers in Afrika, Azië, het Indiase subcontinent en Zuid-Amerika pleiten dringend voor maatregelen voor ongefundeerde toeslagen van containerrederijen. De verladers eisen meer transparantie in de vrachttarieven, inclusief terminal handling charges en een ‘overvloed aan toeslagen’. Zij geloven niet dat de toeslagen een afspiegeling zijn van de werkelijke kosten van de vermeende diensten.

Maersk, MSC en CMA CGM samen in P3 netwerk van 2,6 miljoen teuVolgens de verladers die zijn verenigd in het Global Shippers’ Forum (GSF) heeft de regering van Sri Lanka inmiddels maatregelen genomen om ‘eerlijke handelspraktijken te waarborgen’. ‘De regering heeft maatregelen genomen om de bevoegdheden van de directeur-generaal van de Koopvaardij inzake concurrentiebeperkende praktijken, oneerlijke lastenverhogingen voor de verladers en meer transparantie, te versterken.

Strengere controles
Chris Welsh, secretaris-generaal van het Global Shippers ‘ Forum denkt dat bij het ontbreken van daadwerkelijke concurrentie in veel regio’s van de wereld er een groeiende overtuiging is voor strengere controles op de lijnvaart. ‘Het gaat dan vooral om de vrachttarieven en meer transparantie in de toeslagen.’ (Bron: GSF)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter