Verladers: ‘Markt voor de binnenvaart werkt naar behoren’

1275

Aanvullende regelingen of wetten die de binnenvaart beter moeten laten functioneren zijn volgens verladersorganisatie EVO niet nodig. ‘De markt voor de binnenvaart werkt naar behoren wat door de bank genomen leidt tot betrouwbare en betaalbare dienstverlening.’

EVO: ‘Markt voor de binnenvaart werkt naar behoren’De EVO uitte de tevredenheid over de binnenvaartsector tijdens een bezoek van Tweede Kamerlid Albert de Vries (PvdA) aan AgruniekRijnvallei en de aan deze coöperatie gekoppelde logistiek dienstverlener Rijnzate. Tijdens het bezoek werden genoeg zorgpunten over de binnenvaart gedeeld zoals piekbelasting in de binnenvaart, stokkende sluisbediening en beperkte sluiscapaciteit, maar de rode draad was wel dat verladers door de bank genomen tevreden zijn over wijze waarop de binnenvaartsector nu is geregeld.

Overigens is de binnenvaartsector zelf wel aan het kijken hoer de binnenvaart sterker kan worden. In Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) kijkt de sector hoe de structuur in de binnenvaart kan worden versterkt. Daarbij wordt gedacht aan het vormen van pools en het verschaffen van betere marktinformatie aan de schippers. (Bron: EVO/Foto: Rijnzate)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter