Verladers geven transporteurs een ruime zeven

441

Verladers geven de transporteurs van hun goederen gemiddeld een 7,5. Het wegvervoer scoort het beste, het spoorvervoer het slechtste. Dit blijkt uit een onderzoek van EVO en Nieuwsblad Transport.

Verladers geven transporteurs een ruime zevenDe verladende bedrijven beoordelen het wegvervoer met een 7,9. Daarmee scoort vervoer over de weg net iets hoger dan luchtvrachtvervoer: 7,8. De binnenvaart scoort een 7,5, de zeevaart een 7,2. Het spoor krijgt met een 6,9 het laagste cijfer.

Vervoersvolumes
De transportsector heeft het volgens het onderzoek moeilijk. Eén op de drie verladers, de klanten van transportbedrijven, heeft minder goederen te vervoeren dan in 2012. ‘Iets meer dan een kwart van de verladers zag het vervoersvolume het afgelopen jaar nog wel stijgen’, schrijft verladersorganisatie EVO. ‘Het gaat de verladers dus minder voor de wind. Het is daarom logisch dat veel verladers (53 procent) zeggen dat zij zich door de crisis meer dan voorheen gedwongen voelen om kosten te besparen op hun logistieke operatie.’

Bron: EVO