Verkeershinder rond Schellingwouderbrug

733

In september en oktober werkt Rijkswaterstaat aan de Schellingwouderbrug over het Buiten-IJ in Amsterdam. Rijkswaterstaat vervangt onder meer de trappen aan de noordzijde. Bij het beweegbare deel krijgt de brug nieuwe verlichting, cameramasten en leuningen. De werkzaamheden gaan gepaard met enige hinder voor automobilisten en fietsers. Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de werkzaamheden.

Verkeershinder rond SchellingwouderbrugVan maandag 8 september tot en met vrijdag 3 oktober worden de trappen aan de noordzijde van de brug vervangen en de paden op de dijk aangepast. De benodigde kranen komen op de Schellingwouderdijk te staan. De dijk is tijdens deze werkzaamheden daarom afgesloten. Verkeer kan omrijden via de rotonde Zuiderzeeweg en de Liergouw.

Stremming

Van woensdag 10 september tot en met vrijdag 26 september worden de masten en leuningen op het beweegbare deel van de brug vervangen. Drie avonden en nachten is dan een rijstrook dicht. Dankzij een zogeheten om en om-regeling met verkeersregelaars, waarbij verkeer in beide richtingen over dezelfde rijstrook rijdt, kunnen weggebruikers nog wel over de brug heen. In deze periode is ook telkens één van de fietspaden op de brug afgesloten. Fietsers rijden in twee richtingen over het fietspad aan de andere zijde van de brug.

Luie trappen

De grootscheepse onderhoudswerkzaamheden zorgen ervoor dat de Schellingwouderbrug weer tientallen jaren mee kan. Ook gaat de toegankelijkheid van de brug erop vooruit. Dit is met name te danken aan het plaatsen van ‘luie’ trappen op de noordzijde: trappen met een flauwe helling die voor voetgangers en fietsers veel makkelijker te gebruiken zijn. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief