Verkeershinder A15 en A4 door sloop Oudelandsviaduct

443

Vanwege de sloop van het Oudelandsviaduct in de A15 vinden in het tweede weekend van februari verschillende afsluitingen plaats. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd, extra drukte en omleidingsroutes.

Tot eind 2015 werkt Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A15 tussen Maasvlakte en Vaanplein. Rijkswaterstaat heeft daarom het Oudelandsviaduct bij Hoogvliet vervangen Verkeershinder A15 en A4 door sloop Oudelandsviaductdoor een breder viaduct. In de toekomst kan hier de verbrede A15 onderdoor.

Weekendafsluitingen
– Vrijdag 7 februari 22.00 uur tot maandag 10 februari 05.00 uur
Op knooppunt Beneluxplein is de verbindingsweg tussen de A4 (vanuit de Beneluxtunnel) en de A15 richting Maasvlakte/Europoort afgesloten.

– Vrijdag 7 februari 22.00 uur tot maandag 10 februari 05.00 uur
Afrit 17 Hoogvliet van de A15 richting Maasvlakte/Europoort is afgesloten.

Omleidingsroutes
Het verkeer in en rond Rotterdam wordt geadviseerd om zoveel mogelijk via de zuidzijde van de stad (A15) richting Maasvlakte/Europoort te rijden en de A4 richting knooppunt Benelux te mijden.

Het verkeer richting Maasvlakte/Europoort volgt eerst Rotterdam-Zuid en wordt vervolgens omgeleid via afrit 18 Rotterdam Heijplaat van de parallelrijbaan van de A15.

Het verkeer richting Hoogvliet/Spijkenisse wordt omgeleid via afrit 17 Pernis/Gadering van de A4 en over de Vondelingenweg.
Gele borden geven ter plekke de omleidingsroute aan.

Verbreding A15
De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra rijstrooklengte bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren. (Bron: RWS)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter