Vereniging Duitse Chemische Industrie verder met Dachser

510

De Vereniging van de Duitse Chemische Industrie (VCI) heeft de inkoopsamenwerking met Dachser verlengd met nog eens twee jaar. De samenwerking bestaat al sinds 2009. Sindsdien profiteren vooral midden- en kleinbedrijven die lid zijn van de vereniging van de groupage-diensten die speciaal zijn afgestemd op de kwaliteitseisen van de chemische industrie.

De samenwerking tussen VCI en Dachser heeft betrekking op Europese groupage-zendingen vanuit Duitsland met een gewicht tussen 31,5 kg en 5,0 ton. ‘De chemische industrie in Duitsland wordt gekenmerkt door een dynamische middenklasse die de inkoop- en Vereniging Duitse Chemische Industrie verder met Dachser afzetmarkten steeds vaker in het buitenland vindt’, zegt Michael Kriegel, Head of Department Dachser Chem-Logistics. ‘Met ons fijnmazige netwerk, bestaande uit 256 eigen vestigingen in 22 Europese landen, en de jarenlange ervaring met het transporteren en opslaan van chemische goederen, zorgen we dat de logistiek dit internationaliseringsproces ondersteunt.’

Expertise bundelen

Chem Logistics is een gespecialiseerde logistieke oplossing van Dachser, die is afgestemd op de kwaliteitseisen van de chemische industrie. De wereldwijd opererende logistieke dienstverlener combineert daarvoor de gestandaardiseerde diensten uit het groupage-netwerk – transport, warehousing en IT – met de specifieke bouwstenen voor producenten van chemische producten. In de vestigingen van Dachser zijn experts voor chemielogistiek aanwezig, die fungeren als aanspreekpartners en adviseurs voor bedrijven die actief zijn in de chemische sector.

Dachser vervoert jaarlijks meer dan 2,8 miljoen gevarengoedzendingen. Gedurende dit logistieke proces spelen de vestigingen die speciaal zijn ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen een belangrijke rol. Twintig vestigingen in Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië zijn beoordeeld aan de hand van de SQAS-vragenlijst (Safety and Quality Assessment System) van de CEFIC (European Chemical Industry Council) in de modules transportservice en/of warehousing.

Veiligheidsadviseurs

Dachser beschikt over een gecentraliseerd Gevaargoed Management Team en 150 regionale veiligheidsadviseurs in de branches, die elk jaar meer dan 9.500 medewerkers trainen in het omgaan met chemische producten. De logistiek dienstverlener werkt in dit geval samen met DEKRA, een onafhankelijke organisatie die veiligheid, kwaliteit en milieubescherming op de lange termijn waarborgt, onder andere door het gezamenlijk organiseren van seminars. (Bron: Dachser)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief