Verenigd Koninkrijk voert 1 april tol in voor zware voertuigen

698

Voertuigen zwaarder dan twaalf ton moeten vanaf 1 april in het Verenigd Koninkrijk tol gaan betalen. De tolheffing geldt volgens verladersorganisatie EVO voor zowel Britse als buitenlandse voertuigen.

Verenigd Koninkrijk voert 1 april tol in voor zware voertuigenDe hoogte van het tolbedrag varieert van 1,70 tot 10 pond per dag, afhankelijk van het type voertuig, aantal assen en gewicht. Op 12 maart 2014 was de koers 1 pond = 1,20 euro. Het is mogelijk om per dag, week, maand of jaar te betalen. Een dag tol loopt van 00.00 tot en met 23.59 uur.

Controle
Door automatische kentekenregistratie, gegevens van de ferry en staandehoudingen controleert de overheid op het betalen van de tol. Wie niet heeft voldaan aan de tolplicht, krijgt een boete van 300 pond opgelegd die ter plaatse moet worden voldaan. Het niet kunnen betalen van de boete heeft tot gevolg dat het voertuig in beslag wordt genomen.

Betalen
Het is mogelijk om de tol online te betalen via de website van HGV Levy of bij een van de ferryterminals, waar chauffeurs het bedrag met een card of contant kunnen voldoen. Daarnaast is er een aantal tankstations waar tol kan worden betaald. Voor bedrijven die geen gebruikmaken van online betaling zijn er momenteel slechts acht punten waar de tol ter plaatse kan worden betaald. (Bron: EVO)

Volg TotaalTrans op Twitter