Verdachte dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen blijft vrij

647

De 49-jarige man uit Oosterbeek die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanvaring met dodelijke afloop op de Vinkeveense Plassen, blijft op vrije voeten. Dat heeft de raadkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vandaag besloten.

Verdachte dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen blijft vrijOp 21 augustus wees de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland de vordering van de officier van justitie tot gevangenhouding van de verdachte af. De officier van justitie was het niet eens met de vrijlating van de verdachte en heeft van deze beslissing van de raadkamer hoger beroep ingesteld bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Dood door schuld

De raadkamer van het gerechtshof is net als de rechtbank van oordeel dat er op dit moment, gelet op de eisen die daar in de wet en jurisprudentie aan worden gesteld, onvoldoende ernstige bezwaren bestaan voor (voorwaardelijk) opzet op doodslag dan wel voor roekeloosheid in de juridische betekenis van het woord. Dat is in deze zaak een noodzakelijke voorwaarde om de verdachte al van zijn vrijheid te kunnen beroven nog voor dat hij is veroordeeld.

Er bestaan vooralsnog wel ernstige bezwaren voor een lichtere verdenking, namelijk dood door schuld, zonder roekeloosheid, maar voor dat feit is wettelijk geen voorlopige hechtenis mogelijk. (Bron: Rechtspraak/Foto: Wikimedia-Udo Ockema)

Meer nieuws over de dodelijke aanvaring:
Speedbootschipper Vinkeveense Plassen had teveel alcohol op
Twee doden bij aanvaring op de Vinkeveense Plassen
OM in hoger beroep tegen vrijlating verdachte aanvaring Vinkeveense Plassen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief