Verbreding N50 Ens – Emmeloord een stap dichterbij

446

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het ontwerp-tracébesluit N50 Ens – Emmeloord ondertekend. De autoweg N50 tussen Ens en Emmeloord wordt verbreed en er komt een viaduct.

Minister investeert miljoenen in logistiek‘We maken de weg veiliger en we zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer’, meldt de minister. ‘Dat is goed voor de bewoners en voor de bereikbaarheid van de bedrijven in de regio Emmeloord.’

Vluchtstrook
De N50 tussen Ens en Emmeloord is nu een autoweg met 2×1 rijstroken met vluchtstrook en een fysieke rijbaanscheiding. De doorstroming van het verkeer is niet goed omdat  personenauto’s langzamer (vracht)verkeer niet kunnen inhalen. In de praktijk ontstaan er ook onveilige situaties omdat langzame voertuigen soms uitwijken naar de vluchtstrook om snellere voertuigen te laten passeren. De vluchtstrook wordt soms ook gebruikt om het langzame verkeer via rechts te passeren.

Verbreden
De plannen voor de N50 Ens – Emmeloord bestaan uit een verbreding van de weg naar 2×2 rijstroken voor 100 km/uur. De gelijkvloerse aansluiting Bomenweg wordt vervangen door een ongelijkvloerse aansluiting. De financiering van het project gebeurt vanuit het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn en via bijdragen van de regio. Rijkswaterstaat voert de verbreding van de N50 uit in nauwe samenwerking met de provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder.

De werkzaamheden aan de N50 starten volgend jaar. De verbrede weg gaat begin 2016 open. (Bron: Ministerie I&M)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter