Venlo-Venray logistieke hotspot van Nederland

835

De regio Venlo-Venray is uitgeroepen tot de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland. Venlo-Venray heeft de nummer 1 positie te danken aan een panel van 28
experts die deze logistieke hotspot de meeste punten gaven. De tweede positie is voor West-Brabant dat de hotspotverkiezing in 2012 won.

Venlo-Venray logistieke hotspot van NederlandVenlo-Venray heeft op in totaal vijf van de zes criteria op basis waarvan de logistieke Hotspot ranking tot stand komt de meeste punten te gescoord. De logistieke hotspot nummer 1 van Nederland kreeg de meeste punten toebedeeld op de criteria: aanwezigheid personeel, bereikbaarheid, beschikbaarheid grond, motivatie personeel en tot slot de rol van de gemeente en de regio bij het aantrekken van nieuwe logistieke bedrijvigheid.
West-Brabant (Moerdijk, Breda, Roosendaal en Oosterhout) scoort alleen meer punten op het criterium beschikbaarheid infrastructuur.

Kennishotspot
De Venlose wethouder Stephan Satijn (Economische Zaken en kennisinfra) reageert verheugd op de uitslag, maar kijkt vooral vooruit. ‘Voor de regio Venlo-Venray zal naast de ‘harde’ infrastructuur de aandacht de komende jaren ook steeds meer komen te liggen op kennisinfrastructuur. Onder andere met de plannen voor de Greenport Venlo Campus zal onze regio van een logistieke hotspot steeds meer doorgroeien naar een kennishotspot.’

Negende editie
Dit jaar is het voor de negende keer dat vakblad Logistiek Magazine en logistiek.nl de logistieke hotspotverkiezing organiseert. Sinds de officiële start van deze verkiezing in 2005 gaat de jaarlijkse strijd om de felbegeerde nummer 1 positie tussen Venlo-Venray en West-Brabant. Eerstgenoemde logistieke hotspot won de verkiezing (inclusief die van dit jaar) zes keer en eeuwige rivaal West-Brabant ging tijdens drie edities met de hoogste eer aan de haal.

Top 10 van 2013
1. Venlo-Venray
2. West-Brabant
3. Tilburg-Waalwijk
4. Haven Rotterdam
5. Oss-Veghel-Eindhoven
6. Schiphol
7. Maasvlakte
8. Rivierenland (Tiel-Geldermalsen)
9. Arnhem-Nijmegen
10. Hengelo-Almelo-Enschede