Venlo begint aanbesteding railterminal

760

Trade Park Noord, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Venlo en de Development Company Greenport Venlo (DCGV), is begonnen met de aanbesteding van de railterminal op Trade Park Noord. Trade Park Noord zoekt marktpartijen die de terminal ontwerpen, realiseren, financieren, beheren, onderhouden en voor minstens dertig jaar exploiteren.

Venlo begint aanbesteding railterminalGroeicijfers in de regio Venlo geven aan dat vanaf 2015 de capaciteit van de bestaande Railterminals in Venlo nijpend wordt. Op het nieuwe bedrijventerrein Trade Port Noord aan de zuidzijde van het spoor Eindhoven-Venlo, is daarom een nieuwe Railterminal voorzien. Trade Park Noord wil de aanbesteding in 2014 hebben afgerond.

De aanbesteding
Het doel van de aanbesteding is om een betrouwbare opdrachtnemer te selecteren en te contracteren die:
– de strategische waarde van de Railterminal in economische zin te gelde kan maken
– bereid is om risicodragend te investeren in de ontwikkeling en exploitatie van het project en
– daarbij een bepaalde mate van vervoersstromen kan garanderen
– Trade Port Noord is in deze aanbesteding de aanbestedende dienst.

Informatiebijeenkomst
Alvorens de aanbestedingsprocedure van start gaat organiseert Trade Port Noord een inlichtingenbijeenkomst. In deze bijeenkomst geeft procesmanager P. van der Hulst van Railterminal Greenport Venlo, een toelichting op het project en het verloop van de procedure. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar railterminal@tradeportnoord.com.
De bijeenkomst wordt gehouden op 5 juni 2013 om 15.00 uur op het kantoor van Trade Port Noord in de Innovatoren (10e verdieping), Sint Jansweg 15 in Venlo.

Start aanbesteding
De aanbestedingsprocedure gaat 26 juni 2013 van start. Op www.aanbestedingskalender.nl is alle relevante aanbestedingsdocumenten te downloaden.