VEKA neemt Madera Ribs over

741

Scheepsbouwer VEKA uit Werkendam heeft Madera Ribs overgenomen. Madera Ribs bouwde professionele en militaire rigid-inflatable boats (RIB’s) en ging eind vorig jaar failliet.

VEKA-CEO Arnold den Boon heeft vertrouwen in het product en ziet de overname als een logische stap met veel synergie. ‘We zagen meteen dat Madera Ribs een product is waar geweldig veel snelheid in zit en dat is iets wat enorm bij VEKA past. Wij geloven in kwalitatief hoogstaande producten en zien in de markt dat bewaking van grenzen of activiteiten op het water steeds belangrijker wordt. We hebben er alle vertrouwen in dat we met het merk Madera daar op kunnen inspelen en de toegangspoort tot nieuwe markten kunnen openen.’

Madera Ribs
Madera bouwde meer dan 400 boten. Volgens oprichter Bjorn Morsink bestond de klantenkring van Madera grotendeels uit overheden, beveiligingsinstanties en offshore bedrijven ‘We zijn blij dat we dat in de toekomst kunnen blijven doen’, zegt Morsink, ‘Maar dan nu wel voor enkel de professionele markt’.

Het nieuwe bedrijf blijft onder de oude naam blijven opereren. Arnold den Boon van VEKA Group en Bjorn Morsink, oud-eigenaar en oprichter van Madera Ribs gaan het bedrijf leiden. (Bron: VEKA)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter