‘Veiligheid voor wegwerkers onvoldoende gewaarborgd’

879

De vakvereniging voor machinegebonden personeel Het Zwarte Corps (HZC) vindt dat de veiligheid bij wegwerkzaamheden onvoldoende is gewaarborgd. De vakvereniging reageert hiermee op het noodlottig ongeval vannacht op de A12, waarbij een wegwerker om het leven kwam.

‘Veiligheid bij wegwerkzaamheden onvoldoende gewaarborgd’‘Steeds opnieuw blijken de genomen veiligheidsmaatregelen onvoldoende; vindt HZC. ‘Bij het afsluiten van één rijbaan (of bij werkzaamheden in de railinfra aan één spoor) blijft het verkeer op de andere rijbaan gevaar opleveren. Voorlichtingsacties hebben nauwelijks effect gehad. Bij het werken in de nacht komen daar verminderd zicht en mogelijk ook verminderde alertheid van bestuurders bij.’

Nachtwerk beperken

HZC-voorzitter René van der Steen pleit ervoor om het werken in de nacht tot het uiterste te beperken. ‘Met volledige wegafsluitingen en goede omleidingsroutes kan de veiligheid het beste worden gewaarborgd. HZC is er zich van bewust dat daar de infrastructuur nog lang niet overal voor op orde is. Maar dat betekent dat dáár werk van gemaakt moet worden. Zoals in bebouwde kommen en in het buitenland vaak met omleidingsroutes gewerkt wordt, moet dat ook op het Nederlandse rijkswegennet mogelijk zijn. De veiligheid van de wegwerkers is immers prioriteit nummer één.’ (Bron: HZC)

Lees ook:
Files na dodelijke aanrijding vrachtwagen met wegwerker
Auto wegwerkers in puin na negeren rood kruis op A12
Vrachtwagen ramt pijlwagen
Derde wagen van Rijkswaterstaat in één week aangereden

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief