Veertienjarige rijdt auto tegen vrachtwagen

651

PolitieautoEen 14-jarige jongen heeft donderdag de auto van zijn moeder meegenomen en tegen en vrachtwagen aangereden. Niemand raakte gewond. De jongen is aangehouden.

Donderdagmiddag kreeg de politie de melding dat een jongen in een auto rondreed in Nieuwegein. Agenten zagen de auto rijden in de Fokkesteeg en gaven de bestuurder een stopteken. De 14-jarige bestuurder uit Nieuwegein gaf echter gas en ging er vandoor. De auto reed met hoge snelheid, meerdere malen rood licht negerend, door Nieuwegein in de richting van IJsselstein.

Uiteindelijk eindigde de achtervolging in IJsselstein op de Utrechtseweg. Daar botste de auto tegen de achterzijde van een vrachtauto. De vrachtwagen had geen schade, de voorzijde van de auto van de 14-jarige was wel flink beschadigd.

De bestuurder en de 17-jarige inzittende uit Nieuwegein vluchtten uit de auto en de achtervolging ging te voet verder, waarbij zij beiden werden aangehouden. Beide jongens werden meegenomen naar het bureau voor verhoor. De auto werd weggetakeld voor onderzoek.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter