Veel schade bij aanvaring in grote zuidelijke sluis van Brunsbüttel

772

De geladen gastanker Ginaldag en de in ballast varende ms Arklow Muse zijn woensdagavond in de grote zuidelijke sluis van Brunsbüttel met elkaar in aanvaring gekomen. De schepen liepen hierbij aanzienlijke schade op. Ook raakte een betonnen muur van de sluis beschadigd.

Aanvaring in de grote sluis van Brunsbüttel De onder de vlag van Malta varend tanker wilde rond half acht vanaf de Elbe de grote zuidelijke sluis invaren. Het schip was onderweg van Hamburg naar Danzig. Het ms Arklow Muse was in ballast onderweg van Bremen naar Kiel en lag al in de sluis en wilde net vastmaken.

Bij het binnenvaren van de sluis moest de Ginaldag haar koers corrigeren. Dit ging niet helemaal goed, zodat het schip eerst in de achteruit moest en daarna volop terug moest. Maar de tanker ging niet voluit achteruit, maar voluit vooruit. De schipper liet nog wel het bakboordanker vallen, maar dit kon niet voorkomen dat de tanker tegen de sluismuur en vervolgens op de Arklow Muse terecht kwam. Hierdoor werd het schip in de richting van de sluisdeur geschoven. De kapitein van de Arklow Muse sloeg direct achteruit en liet beide ankers vallen. Hierdoor kwam het schip twee meter voor de deur tot stilstand.

De Arklow Muse liep aanzienlijke schade op, maar kon de reis voortzetten naar Kiel. Daar wordt de schade onderzocht. De tanker werd door twee slepers voor verder onderzoek naar de oliehaven van Brunsbüttel gesleept. (Bron: Polizei)

Volg TotaalTrans op Twitter