Veel overtredingen met vrachtwagencombinatie

461

De politie heeft maandagmiddag een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Staphorst aan de kant gezet. Hij viel op doordat hij veel meer verlichting aan de voerzijde aan had, dan wettelijk is toegestaan. Bovendien droeg de man geen gordel.

politieBij controle in Ten Boer bleek bovendien dat de man te lang achtereen had gereden en dat de stootbalk te ver van de achterzijde was bevestigd. De chauffeur heeft een verplichte rusttijd opgelegd gekregen en hij moest een deel van de lading afladen, waardoor het probleem met de stootbalk werd opgelost. Voor het gebrek aan rusttijd wordt een boeterapport opgesteld en de man krijgt bekeuringen voor de stootbalk en de verlichting. Voor de overige overtredingen is hij gewaarschuwd.

Te zwaar
Een andere vrachtwagen die door Ten Boer reed, bleek maandagmiddag veel te zwaar beladen. Een 49-jarige chauffeur uit de gemeente Loppersum vervoerde oud ijzer. Na wegen bleek de vrachtwagen 4.260 kilo te wegen, terwijl maximaal 3.500 kilo is toegestaan. Het te veel aan lading moest de man lossen. De politie maakt proces-verbaal op voor de overschrijding van 21%.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter