Veel mis bij transportcontrole

714

WEITERSTADT – De Duitse politie heeft bij een controle van het vrachtverkeer donderdag 54 overtredingen geconstateerd bij 35 vrachtwagens.

controleIn achttien gevallen werd niet voldaan aan de rij- en rusttijden. Hieronder valt volgens de Duitse politie te laat of te korte onderbrekingen van de rijtijd, tekorten in de dagelijkse of wekelijkse rusttijd, geen juiste werking van de tachograaf of het ontbreken van de voorgeschreven certificaten. In tien gevallen werd proces verbaal opgemaakt voor onvoldoende of niet bestaande ladingzekering. Zo moest een houttransport meerdere boomstammen afladen, een autotransport moest een SUV achterlaten zodat de maximale asdruk niet langer werd overschreden. De politie constateerde zeven technische gebreken, in zes gevallen werd het toegestane gewicht overschreden. Vijf keer waren niet de juiste ontheffingen of goedkeuringen voor bijzonder vervoer aanwezig, twee keer werd de toegestane lengte overschreden.

In drie gevallen werd de snelheid overschreden. Een vrachtwagenchauffeur bleek niet in het bezit van de noodzakelijke beroepscertificaten. Ook werd hij twee keer betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid voor vrachtwagens op de snelweg met meer dan zestien kilometer per uur. Omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats had in Duitsland, moest hij de boete van 1.550 euro direct afrekenen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief