Varende Ondernemers CBRB betreuren besluit

776

Bomvol binnenvaartcongres Binnenvaart Branche Unie (BBU)De Varende Ondernemers van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) betreuren het besluit van de voorzitter en de directie van het CBRB zich terug te trekken uit het transitieproces. Voorzitter Henry Wolthuis: ‘Wij betreuren dit vanzelfsprekend, maar wij houden, ook nadat BLN is opgericht, de deur voor alle logistieke ondernemers in de binnenvaart open’.

Volgens BBU-voorzitter Roland Kortenhorst beoogt het transitieproces meer eenheid in de binnenvaartvertegenwoordiging te brengen. Dat is één van de aanbevelingen van binnenvaartambassadeur Arie Verberk. ‘Juist op het moment dat de lang verwachte eenheid van de binnenvaartbranche-organisaties zou aanbreken, trekt het CBRB zich kennelijk terug.’ Hij doelt op het voornemen om de nieuwe brancheorganisatie BLN binnenkort op te richten.

De BBU, Koninklijke Schuttevaer en de CBRB-ledengroep Varende Ondernemers zijn vast van plan om gezamenlijk door te gaan met de transitie. Oprichters van BLN hechten er aan met een zo groot mogelijke groep binnenvaartondernemers op korte termijn zonder vertragingen een sterke, eensgezinde binnenvaart vertegenwoordiging te vormen.