Vanuit je auto met de bezorger van je pakketje communiceren

1129

LEUSDEN Op weg en toch thuis. Het kan nu in de auto. In samenwerking met DoorBird (een startup uit Berlijn) en Hörmann (bekend als producent van hekken en deuren) geeft de mogelijkheid om via het infotainmentsysteem van een Volkswagen contact te leggen met de deurbelcamera thuis.

Of het nu gaat om kleding, elektronica of boeken, online winkelen heeft een enorme vlucht genomen. Helaas komt het maar al te vaak voor dat de bezorger met zijn felbegeerde pakketje net op het moment aanbelt wanneer er niemand thuis is. Om vervolgens zijn weg mét dat pakketje weer te vervolgen of het bij een van de buren af te leveren.

Niet nieuw
Die situatie behoort voortaan voor Volkswagen-rijders tot het verleden. Het infotainmentsysteem van de auto kan nu namelijk een seintje geven wanneer er thuis een bezoeker of bezorger aanbelt. Vanuit de auto kan de bestuurder vervolgens met de bezoeker praten en in de toekomst zelfs de deur voor hem openen, ongeacht waar de auto op dat moment rijdt en zonder de noodzaak om de telefoon daarvoor in de hand te hoeven nemen.

Het concept zelf is niet nieuw, wel dat het nu vanuit de auto mogelijk is. In de nabije toekomst is het zelfs mogelijk om huis- en garagedeuren te openen die vervaardigd zijn door Volkswagen’s samenwerkingspartner Hörmann.