Vandalen steken politieboot in brand

679

Vandalen hebben zaterdagochtend de boot van de politie van het district Gooi- en Vechtstreek in brand gestoken. De politieboot moet als verloren worden beschouwd.

waterpolitieDe politie kreeg rond 07.50 uur de melding dat er een boot in brand stond in de omgeving van de Dirk A. Lambertszkade. Bij het ter plaatse komen bleek het te gaan om de politieboot van het district Gooi- en Vechtstreek.

De boot bleek al enige tijd te branden en lag niet langs de wal. De brandweer heeft de brand geblust vanaf het water, waarna het vaartuig naar de haven kon worden gesleept. Forensische opsporing deed onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De politie stelde een buurtonderzoek in en heeft een aantal getuigen gehoord. Volgens een getuige is de politieboot rond 04.00 uur door een speedboot het water opgesleept.

Getuigen of mensen met meer informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

twitter