Vanaf donderdag estafette-acties bij Brinks

407

UTRECHT – De werknemers van Brink’s komen vanaf donderdag 15 januari opnieuw in actie. Het Landelijk Actiecomité (FNV en CNV Vakmensen) heeft besloten dat dit gebeurt in de vorm van estafette-acties.

Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kostenEerder trokken de kaderleden van CNV Vakmensen al de conclusie dat de ‘adempauze’ – bedoeld om alle partijen de ruimte te geven om aan een goede oplossing te werken – niets heeft opgeleverd. ‘We gaan nu opnieuw het actiemiddel inzetten, dit keer in de vorm van estafette-acties’, zegt Peter de Jong, actieleider bij CNV Vakmensen.

Acties verschillen

Brink’s heeft vestigingen in Houten (hoofdkantoor), Arnhem, Zwolle, Rotterdam, Amsterdam, Best en Drachten. Waar en wanneer de acties plaatsvinden, wordt uiterlijk 24 uur van tevoren bekendgemaakt. De actievormen kunnen per vestiging verschillen, zegt De Jong. ‘Het kan gaan om het niet bijvullen van geldautomaten, maar er zijn meer acties denkbaar. We zullen ons daarbij ook richten op de beveiligingsbedrijven die werknemers van Brink’s kunnen overnemen. Wij willen dat de beveiligingsbranche haar verantwoordelijkheid neemt en deze mensen niet laat bungelen.’ (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief