Vanaf 21 mei verkeer over extra Waalbrug in A50

608

Vanaf 21 mei kan het verkeer gebruik maken van de extra Waalbrug in de A50 met hetzelfde aantal rijstroken in beide richtingen als nu op bestaande brug over de Waal. De komende periode wordt de bestaande brug gerenoveerd.

Vanaf 21 mei verkeer over extra Waalbrug in A50Donderdag is de laatste ligger van de extra Waalburg in de A50 gelegd. Daarmee is deze brug constructief gesloten en begint het inrichten van deze brug tot autosnelweg. Zo starten binnenkort de asfalteringswerkzaamheden op de extra brug alsook het aanbrengen van geleiderail, verlichting, signalering en bewegwijzering. Ook wordt het asfalt op de A50 verbonden met het asfalt op de extra brug. Dit laatste vindt plaats in de nachtelijke uren om het doorgaande verkeer zo min mogelijk te hinderen. Verkeer richting het zuiden kan vanaf dinsdag 21 mei gebruik maken van de extra brug. Richting het noorden rijdt het verkeer vanaf donderdag 23 mei over de extra brug.

Wegverbreding
De bouw van de extra brug over de Waal startte in januari 2011. Nu deze extra Waalbrug constructief is gesloten, volgt het inrichten van de brug. Vanaf 21 mei gaat het verkeer op de A50 tussen Ewijk en Valburg over deze brug rijden en vervolgt de renovatie van de naastgelegen bestaande brug buiten het verkeer. Volgens de huidige planning is de wegverbreding A50 Ewijk – Valburg eind 2014 gereed. Dan heeft het verkeer tussen de knooppunten Ewijk en Valburg de beschikking over 2×4 rijstroken in beide richtingen. Hierdoor verbeteren de doorstroming en veiligheid van het verkeer en de bereikbaarheid van de regio.