Van Wolga tot Maas: Russen niet naar Wereldhavendagen

650

Rusland doet komend weekeinde niet met een marineschip en een kapel mee aan de Wereldhavendagen in Rotterdam. Een reden voor de afzegging hebben de Russen niet gegeven. En het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar nog wel ‘Van Wolga tot Maas’.

Directeur van de Wereldhavendagen vindt het jammer dat de Russen op het laatste moment afhaakten. ‘Het zou toch wel een bijzonder bezoek zijn. Een Russisch marineschip zie je niet elke dag in Rotterdam.’ Naar de reden voor het afzeggen moet de directeur gissen. ‘Daar hebben we geen opgaaf van reden voor gekregen.’

Liefhebbers
Voor de marineliefhebbers valt er overigens nog genoeg te genieten op 6, 7 en 8 september. De Britse marine is aanwezig met de mijnenjager HMS Van Wolga tot Maas: Russen niet naar WereldhavendagenBrocklesby en de Koninklijke Marine pakt groots uit met Oceangoing Patrol Vessel Zr.Ms. Friesland, onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn en duikvaartuig Argus. Vanzelfsprekend is ook het Korps Mariniers erbij. Zij nemen twee landingsvaartuigen en een paar snelle FRISC onderscheppingsvaartuigen mee. Speciale eenheden van het Korps tonen hoe zij een gekaapt schip bevrijden van piraten en de nieuwe maritieme NH-90 helikopter laat het publiek zien waar zij toe in staat is.

Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen zijn het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2013 voor de 36e keer georganiseerd en vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2012 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter