Van Wijngaarden bestelt tweede Damen Shoalbuster 3512

1178

GORINCHEM Van Wijngaarden Marine Services en Damen Shipyards hebben het contract getekend voor de bouw van een Damen Shoalbuster 3512, die Lingestroom gaat heten. Het totale aantal Shoalbusters in de Van Wijngaarden vloot komt hiermee op vijf, inclusief de Noordstroom. Deze Shoalbuster 3512 werd in april 2016 opgeleverd.

damen-shb-3512-contract-signingVan Wijngaarden Marine Services  exploiteert een vloot van vijftien eigen werkschepen voor een breed pakket aan ondersteuning en supplywerk voor de natte aannemerij en de offshore energiesector. Het bedrijf verzorgt daarnaast havenassistentie en zowel kort als lang sleepwerk. Het werkterrein is wereldwijd.
‘De Noordstroom is door onze klanten uitstekend ontvangen, en is onafgebroken aan het werk sinds we hem in de vaart hebben genomen’, vertelt managing director Peter van Wijngaarden. ‘Dit gaf ons het vertrouwen om door te gaan met de bestelling van een tweede 3512, vooral omdat er naar verwachting veel vraag zal komen vanuit de offshore windsector. De Lingestroom wordt net als de Noordstroom uitgerust om alle soorten werkzaamheden te vervullen rond offshore windparken en andere buitengaatse constructies plus nog een heleboel meer.’

damen-shoalbuster-3512-noordstroomkopieDe grootste
De 3512 is met zijn lengte van 35 meter het grootste model in Damens Shoalbuster serie. Hij is evenals zijn kleinere zusterschepen ontworpen als multipurpose werkschip, geschikt voor veel, uiteenlopende taken zoals slepen, duwvaart, anchor handling, baggerondersteuning, supplywerk en divers ander assistentiewerk. De 3512 heeft een trekkracht van 55 ton en een werkdek van 145 m² met voldoende plaats voor zeven 20-voets en twee 10-voets containers. De dekkraan heeft een hijsvermogen van 11,3 ton op 16,50 meter reikwijdte.
‘Wij zijn verheugd dat Van Wijngaarden Marine Services binnen twaalf maanden een tweede Shoalbuster 3512 heeft besteld’, zegt directeur Jos van Woerkum van Damen Shipyards Hardinxveld. ‘Dit is beslist voor een deel te danken aan de uitstekende samenwerking tussen het management en het bouwteam van Van Wijngaarden Marine Services en het productieteam op onze werf. Het resultaat daarvan is, dat we een korte levertijd kunnen garanderen, zodat het schip snel in dienst gesteld kan worden.’
De oplevering van de Lingestroom staat gepland voor eind april 2017.