Van Uden scoort vier sterren schoon en duurzaam vervoer

873

In het kader van de Europese erkende certificering Ecostars heeft Van Uden Logistics 4 sterren ontvangen voor de inspanningen op het gebied van schoon en duurzaam vervoer.

Van Uden scoort vier sterren schoon en duurzaam vervoerDe leden van de Europese Unie hebben afspraken gemaakt om CO2 te reduceren. In oktober 2013 werd duidelijk dat de Europese lidstaten de uitstoot van verontreinigende stoffen ten opzichte van 1990 met 18 procent had weten te verminderen. In 2020 wil de EU dat haar uitstoot teruggebracht is met 20 procent. Na deze positieve resultaten, verwacht de Europese Unie dat dit haalbaar is maar is van mening dat ambitieuze doelstellingen voor 2030 nodig zijn om de doelstellingen van 2050 te halen.

‘Alles goed
Op alle criteria voor schoon vervoer in het vlootmanagement scoorde Van Uden positief: brandstofmanagement, rijvaardigheidsontwikkeling, voertuigselectie en preventief onderhoud, routeplanningssystemen, voertuigcontroles, voertuigoptimalisatie. Van Uden neemt operationele efficiëntie structureel en bewust op in de werkzaamheden.

‘Steentje bijdragen’
Ecostars Rotterdam is een Rotterdams initiatief en bestaat uit een sterrenscore voor duurzame vervoerders van vracht en personen en advisering hoe een lager energieverbruik, minder kosten en een schonere lucht te bereiken. Van Uden Duurzaamheidsmanager Roeland Romijn: ‘Een aantal Europese steden, waaronder Rotterdam, kan het verschil maken. Hiermee draagt Van Uden dus een concreet steentje bij aan de Europese doelstellingen.’ (Bron: Van Uden)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter