Van Uden is nu transparant over ethisch ondernemen

737

Vanaf september staan alle gegevens met betrekking tot het ethisch ondernemen door Van Uden geregistreerd bij het Britse Sedex, de kennismanagement-leverancier voor het meten en verbeteren van ethische en verantwoorde zakelijke praktijken in de wereldwijde logistieke ketens.

Sedex, de Supplier Ethical Data Exchange, bevat alle gegevens over maatschappelijk verantwoord ondernemen van de aangesloten organisaties. Door deze gegevens bij Sedex vast te leggen kan Van Uden Van Uden is transparant over ethisch ondernemeneenvoudig informatie delen met andere organisaties en Sedex-leden, om zo inzicht te geven in het MVO-beleid. Zo kunnen ook onze klanten zien of wij voldoen aan de MVO-eisen die zij zelf stellen.

Veiligheid
Op 27 september heeft Van Uden Logistics het SMETA 4 pillar certificaat ontvangen uit handen van SGS Auditing. SMETA staat voor Sedex Members Ethical Trade Audit. Op verzoek van opdrachtgever Nestlé heeft Van Uden de audit doorlopen, waarmee aangetoond wordt dat Van Uden aan de eisen voldoet voor ethisch verantwoord handelen. De aandachtsgebieden die werden onderzocht zijn arbeidsnormen, gezondheid & veiligheid (zoals ARBO), milieu, bedrijfsethiek. Volgens SGS springt Van Uden er met name uit op het gebied van veiligheid, zoals het geven van veiligheidstrainingen via e-learning, BHV, brandveiligheid en transparantie.

Informatie delen
Van Uden Kwaliteit & Duurzaamheid manager Roeland Romijn: ‘We vinden het belangrijk om ontwikkelingen in de supply chain te monitoren en transparant te maken. We zien Sedex dan ook als een belangrijk instrument voor het delen van informatie. Zo dragen we actief bij aan een schoner milieu en aan het voorkomen van sociale misstanden in de logistieke keten. De Sedex registratie bespaart ons tijd en geld, omdat we dezelfde informatie met meerdere partijen online kunnen delen.’

Operational excellence
Wybe Jan Bleeker, directeur Van Uden Logistics: ‘Na de onstuimige groei van de afgelopen jaren gaan we ons nu concentreren op het stroomlijnen van de operaties en een efficiënte logistiek keten, zodat we onze Van Uden is transparant over ethisch ondernemenklanten nog beter kunnen bedienen. Dat doen in alle openheid: kwaliteit, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan daarbij centraal. Een ethische audit is voor ons een hulpmiddel om ons scherp te houden. Bovendien wordt Sedex de komende jaren voor grote producenten en handelaren binnen de voedselindustrie steeds belangrijker. Van Uden is met deze registratie de concurrentie een stap voor.’

Duurzaam op bestemming
Van Uden is gespecialiseerd in de opslag en distributie van levensmiddelen, wijnen en gedistilleerde dranken en vervoert twee miljoen pallets per jaar door de hele Benelux. Vanuit verschillende strategisch gelegen locaties verzorgen 600 medewerkers dagelijks de logistieke activiteiten voor grote voedselproducenten en retailers.

Van Uden is tevens de grootste binnenvaartoperator van de Benelux. In 2013 zal bijna 800.000 TEU via de binnenvaart vervoerd worden. Slechts 20% van deze volumes gaat via de container overslagterminal Alpherium in Alphen aan den Rijn. De meerderheid wordt vervoerd naar andere bestemmingen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter